KAATSU

Opdagelsen

I 1966 var Yoshiaki Sato 18 år. En dag begyndte hans lægge at sove, da han sad i den traditionelle japanske stilling. Smerten var ulidelig, og af ren desperation begyndte han at massere sine lægge for at lindre smerten. Han opdagede, at der ikke kom noget blod igennem, da han sad på sine fødder. Han havde stoppet blodcirkulationen. Det var her, Sato fik idéen til manipulation af blodgennemstrømningen i kroppen under træning.

Den følelse, han fik i sine lægge, mindede ham om følelsen, han fik, når han trænede sine ben i fitnesscenteret. Dette førte til det vigtige spørgsmål og teori ”Jeg spekulerede på, om målrettet manipulation af blodgennemstrømningen kunne gentage de fysiologiske betingelser for hård træning. Hvis dette var sandt, kunne man opnå fordele ved kun at løfte lette belastninger i stedet for store vægte?"

Flere års eksperimentering

Over de næste 7 år begyndte Sato flittigt at eksperimentere på sig selv ved at anvende cykelslanger og reb på forskellige dele af sin krop under træning. Han holdt nøje øje med hvilke typer reb, der virkede, og hvor stramt det skulle sidde. Efter mange års forsøg og fiaskoer, opdagede Sato effektive protokoller til at reducere blodtilførslen. Forskningen på egen krop gjorde, at han fandt ud af, hvilken længde og bredde rebene skulle have og den optimale position for at anvende KAATSU-tryk.

Beviset

Da Sato fyldte 25 i 1973, udviklede han KAATSU, som vi kender det i dag. Under en skitur brækkede han anklen og beskadigede ledbåndene omkring sit knæ. Diagnosen lød på, at det ville tage 6 måneder at komme sig.

Med gips på benet begyndte Sato at helbrede sig selv med KAATSU på sit lår. Han manipulerede bloggennemstrømningen, mens han udøvede isometriske øvelser i 30 sekunder med KAATSU og et par sekunder uden, 3 gange om dagen. Resultaterne chokerede hans læge, da der ikke var noget tab af muskelmasse, og Sato var kommet sig helt inden for 6 uger.

Opbakningen

Rygtet om Satos uhørligt hurtige helbredelse blev spredt lokalt. Efterspørgslen på hans behandlinger var stor, så Sato åbnede Sato Sports Plaza i Tokyo og brugte KAATSU træning på de lokale japanere over det næste årti. Mellem 1973 og 1982 behandlede Sato flere tusinde klienter og lærte, hvad der fungerede bedst for mennesker i alle aldre og med forskellige former for lidelser.

Patenteringen af processen

I 1994 ansøgte Sato om sine første patenter i Japan (patent nr. 2670421), USA (patent nr. 6149618) og Europa (Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien med 94206403.0), mens han producerede og kommercialiserede de første KAATSU Training-bånd. Han arbejdede på skadede professionelle golfspillere og japanske olympier, mens hans ry voksede.

Introduktion af KAATSU instruktørcertificerings-programmet

I 1997 introducerede Sato KAATSU Instruktørcertificeringsprogrammet, hvor hans definerede protokoller blev delt med trænere, træningsinstruktører, fysioterapeuter og læger over hele Japan. Over 3.000 KAATSU-instruktører blev certificeret, og hundredvis af mere erfarne KAATSU-Specialinstruktører fik licens. Disse instruktører udførte titusindvis af KAATSU-sessioner årligt og sikkert uden komplikationer.

Medieopmærksomheden og den offentlige accept voksede efter KAATSU Training blev udnævnt til et af samarbejdsprojekterne ved Tokyo Universitetshospital. Sato begyndte også at tilbyde et iskæmisk (ophævet eller nedsat blodforsyning af et væv i forhold til dets behov) kredsløbsfysiologi kursus på Tokyo Universitetshospital og gennemførte fælles udviklingsarbejde med Japan Manned Space Systems Corporation.

KAATSU Forskning

I 1990'erne begyndte Sato fælles forskning med professor Naokata Ishii fra Instituttet for Life Sciences, Graduate School of Arts and Sciences ved Tokyo Universitet. Andre forskere i Japan begyndte at undersøge fordelene ved KAATSU, og forskellige forskningsresultater blev indsendt til peer review-publikationer (Peer-review eller fagfællebedømmelse er en publikationsprocedure, der traditionelt benyttes for at sikre videnskabelighed og kvalitet, i forskningspublikationer i internationale tidsskrifter).

Introduktionen af KAATSU Master

Den anden generation af KAATSU-udstyr blev lanceret i 2004 med indførelsen af den oprindelige KAATSU Master og KAATSU Air Bands. KAATSU-masterenheden overvåger det præcise tryk på brugerens ben og arme. Salget steg i Japan, da professionelle atleter og kendte begyndte at bruge KAATSU. Et stigende antal forskningsresultater blev offentliggjort i akademiske tidsskrifter i USA og Europa.

Introduktionen af KAATSU Master Mini

I 2006 afsluttede Sato designet af et mindre, bærbart og programmerbart KAATSU-apparat kaldet KAATSU Master Mini. Sato udviklede andre applikationer til KAATSU-brugere, såsom KAATSU for hastighed og udholdenhed samt KAATSU Beauty and stress relief. Han designede også KAATSU-stolen.

KAATSU's Internationalisering

I 2009 underskrev Dr. Sato en fælles udviklingsaftale på Kinas Jilin University og National Research Institute of Sports Science of China.

I 2014 blev KAATSU Global i Huntington Beach, Californien og Center for KAATSU-Forskning ved Harvard Medical School i Boston, Massachusetts etableret. Dr. Sato begyndte at ekspandere til markederne i Nord- og Sydamerika, Europa og Mellemøsten, mens KAATSU Japan fortsat fokuserede på at indføre KAATSU til Kina, Rusland, Korea og Indonesien.

KAATSU's produkter

På det 10. jubilæum for KAATSU International Symposium i Tokyo i 2014 annoncerede Dr. Sato lanceringen af den nye KAATSU Master og KAATSU Nano med touch screen og data mining sammen med KAATSU Aqua og et online KAATSU certificeringsprogram på engelsk. Udrulningen af de nye produkter begyndte i januar 2015.

I 2013 begyndte Dr. Sato at designe og teste KAATSU Aqua i det sydlige Californien med amerikanske svømmere og vandpolospillere. Efter succesfuld testning i det sydlige Californien og Boston med high school-spillere og voksne fitness-svømmere samt på Harvard University med svømmere blev det endelige design og protokollerne sat. KAATSU Aqua blev lanceret på FINA World Aquatics Convention 2014 i Qatar.

KAATSU's fremtid

Fremtidige applikationer af KAATSU undersøges i øjeblikket på militær-, medicinsk, sports- og wellnessmarkederne i USA, Asien, Sydamerika, Europa og Mellemøsten. 

KONKLUSION

STYRKNING AF HELE KROPPEN

BFR-TRÆNING VIRKER

SMART OG EFFEKTIV TRÆNING

BFR-øvelser tager kort tid og kræver kun lette vægte, men giver lignende resultater som med træning af tunge vægte i længere tid. Det er en kæmpe fordel for dine muskler og led, der ikke lider overlast.