FAQ

Få mere at vide om Kaatsu træning
01.

Hvilken effekt har KAATSU på kroppen?

Nej, KAATSU ændrer blodgennemstrømningsmønstre; det udelukker ikke blodgennemstrømning

Okklusionstræning indebærer fuldstændigt stop af blodgennemstrømningen til en ekstremitet i længerevarende perioder. Det kan skade arterier, nerver, muskler og årer, og hos nogle personer øger det risikoen for blodpropper. Dyb venetrombose (DVT) kan føre til lungeemboli, som kan være dødelig. Okklusionstræning kan føre til rabdomyolyse, som kan føre til nyresvigt og muligvis døden.

Den væsentligste forskel mellem okklusionstræning eller blodstrømbegrænsningstræning og KAATSU er, at korrekt KAATSU ændrer mønstret for blodomløbet. Det forhindrer og nedsætter blodgennemstrømningen, men stopper den aldrig.

Hvis du har forskellige sundhedsproblemer eller er gravid, anbefaler vi, at du først rådfører dig med din læge og derefter kun bruger KAATSU med det rette udstyr samt nøje overholder de etablerede KAATSU-protokoller.

Med korrekt KAATSU træning lægger vi stor vægt på at få det rigtige tryk. For højt et tryk kan give ubehag og smerte. For lavt et tryk giver ikke fordelene ved KAATSU. De patenterede KAATSU-bånds er specielt designet til at give korrekt KAATSU. Kirurgiske årepresser, blodtryksmanchetter, slanger eller bælter har ikke disse egenskaber. Brede og ikke-elastiske manchetter kan skabe ubehag med nedsat effektivitet til følge.

Optimalt KAATSU-tryk varierer fra dag til dag og fra individ til individ, afhængigt af alder, sundhed, fitness-niveau, væskebalance og tidligere KAATSU-oplevelse. Derfor er det vigtigt, at det optimale tryk bestemmes i begyndelsen af hver KAATSU-session.

02.

Hvem kan bruge KAATSU?

Ja, hvis du besvimer let, kan du prøve KAATSU på benene, inden du prøver KAATSU på dine arme. Hvis du føler dig svimmel første gang, du bruger KAATSU, skal du straks lade din KAATSU-specialist vide det. Vedkommende vælger måske et lavere tryk eller en mere gradvis indføring af tryk.

KAATSU betyder "ekstra tryk" på japansk. Dens japanske kanji tegn ser således ud: 加圧.

KAATSU blev opfundet i Japan i 1966 og perfektioneret i 1973 af Dr. Yoshiaki Sato.

KAATSU-udstyr og -protokoller er beskyttet af 47 patenter.

03.

Hvad er de største misforståelser omkring KAATSU?

KAATSU forsager meget lidt ekstra belastning på hjertet. Faktisk anvendes KAATSU i hjerterehabilitering i Japan.

Trykket i KAATSU-båndet er meget lidt relateret til blodtrykket. Trykket i KAATSU justeres således, at muskelsammentrækning overvinder blodets hindring.

Over 300.000 daglige KAATSU-brugere i Japan og dets årtier lange sikkerhedsregistrering modbeviser dette udsagn.

Hvis KAATSU ikke udføres i henhold til standard KAATSU-protokoller som defineret af opfinder Dr. Sato, kan det være farligt. Hvis en person fejlagtigt lukker for blodtilstrømningen i en betydelig periode, kan blodpropper og lungeemboli forekomme. Derfor er det vigtigt at tage et certificeringskursus for at lære, hvordan man følger KAATSU-protokollen korrekt til enhver tid.

KAATSU kan hjælpe med at forbedre ens styrke og fitness. Afhængigt af kost og anden motion kan du meget vel komme til at tabe dig.

KAATSU Air Bands er patentbeskyttet, og konstruktionen af air bands er meget speciel for at overholde de højeste sikkerhedsstandarder. Der er mange funktioner, der er lært over 40 år, som sikrer en både sikker og effektiv KAATSU.

04.

Der findes 3 basisniveauer i KAATSU:

KAATSU-cyklussen er en nem form for manipulation af blodaktivitet, der ikke kræver fysisk bevægelse. Det kan gøres overalt (fx kontormøbler, flysæder, sofaer hjemme, i skolen) og når som helst (fx før eller efter træning) på armene og separat på benene. Den fulde KAATSU-cyklus er afsluttet inden for 3 minutter 20 sekunder og kan gentages som ønsket. KAATSU-cyklussen hjælper med at lette stress og resultere i forhøjede energiniveauer.

KAATSU 3-punktsøvelsen er en yderst effektiv form for blodomløbsøvelse til både arme og ben. Det kan gøres overalt og når som helst, og det involverer 3 sæt knyt hånden, bicep curles og tricep-ekstensioner til armene, samt toe curls, op på tæerne og balancer på hælen til benene. Personer i alle aldre og evner kan nå muskeludmattelse inden for få minutter uden brug af vægte.

Se http://www.kaatsublog.com/2015/08/kaatsu-3-point-exercises-for-arms.html http://www.kaatsublog.com/2015/08/kaatsu-3-point-exercises-for-legs.html

KAATSU-træning er den mest intense form for helkropstræning. Det kan gøres overalt når som helst og involverer en bred vifte af bevægelser, der anvendes i fysioterapi eller sportsaktiviteter. Personer i alle aldre og evner, fra begyndere til professionelle, kan opnå muskeludmattelse inden for få minutter uden brug af vægte. KAATSU-træning resulterer ikke i ømhed eller forhøjede energiniveauer. 

05.
https://www.kaatsu-global.com/kaatsu-faqs/

Der er mere FAQ, som kan findes her: